Houtskeletbouw

Even iets over de historie van houtskeletbouw in Nederland. Houtskeletbouw was met name erg populair in gebieden met een weinig draagkrachtige bodem. Een goed voorbeeld daarvan is de Zaanstreek. Hout was namelijk simpelweg te vervoeren naar de lage landen over zee of via de rivieren. Omdat hout een relatief licht bouwmateriaal is werd het transport aanzienlijk vereenvoudigt.

Tegenwoordig wordt in Nederland houtskeletbouw vooral toegepast voor het maken van gevel/ en dakelementen. De verschillende onderdelen-elementen worden in de timmerfabriek gemaakt en getransporteerd naar de bouwplaats. Vervolgens kan dus op een eenvoudige wijze een gebouw snel wind/ en waterdicht gemaakt worden.

Deze bouw kent eigenlijk geen nadelen, zelfs bij vorst als de begane grond staat, kan er gewoon doorgewerkt worden. Het enige nadeel dat er ontstaat, is dat er in prefab minder gemakkelijk wijzigingen kunnen worden aangebracht zoals bijvoorbeeld het plaatsten van wandcontactdozen.

Voordelen houtskeletbouw,
De voordelen van houtskeletbouw is op de eerste plaats de voordelige prijs. Doordat de onderdelen van houtskeletbouw op maat zijn gemaakt, is het skelet snel op te bouwen. Daarbij komt dat deze manier van bouwen een droge methode is, hierdoor hoeft u naderhand de woning niet droog te stoken. Dankzij de hoge isolatie waarde van houtskeletbouw, hoeft u dus minder te stoken en kunt u zelf uitmaken hoe een ontwerp eruit zal komen te zien.

U wilt natuurlijk ook weten wat de kosten voor houtskeletbouw zijn?

De prijs van houtskeletbouw ligt behoorlijk lager dan de prijzen van gewone bouw. Dan levert houtskeletbouw u ook nog eens kosten besparing op langere termijn op. Dit heeft te maken met het voordeel van de droge methode van bouwen en het grote isolatie voordeel. In alle gevallen is de prijs van houtskeletbouw dus voordelig.

Om erachter te komen wat deze bouw u zou gaan kosten, is het handig om een vrijblijvende offerte aan te vragen. Hierin kunnen wij u op maat de exacte prijs doorgeven.

 

Onze erkenning bij Bouwplaza: