Vliering bouwen

Een vliering geeft extra berg- of slaap ruimte. Om een vliering te maken heeft u wel een hoge zolder nodig die minimaal 3 meter hoog is. In ieder geval zou dit het beste zijn om lekker rechtop te kunnen staan. Toch kunnen wij, ook als dit niet het geval is, veel voor u betekenen.

We zullen eerst een stevige constructie moeten maken met draag balken die de boel goed ondersteunen, dan kunnen we pas de vloer/plafond monteren. Afhankelijk van uw plannen met deze nieuwe zolderkamer kunnen wij voor u aan de slag. Vaak staat de wasmachine en droger op zolder en is er behoefte om deze spullen achter een scheidingswand te plaatsen.

Verder adviseren wij altijd om ook meteen de wanden goed te isoleren, dit scheelt u uiteraard in de stookkosten plus dat het aangenamer vertoeven is op de zolder. Er bestaat uiteraard ook altijd de mogelijkheid een dakraam of dakkapel te laten plaatsen. U vergroot hiermee onmiddellijk de beloopbare ruimte en een dakraam of dakkapel zorgt voor zeeën van licht.

Het op maat bouwen van een vliering

De afwerking van het plafond heeft u uiteraard ook zelf in handen, wilt u dit strak gestuukt hebben of houdt u de balken in zicht, dat is uw vrije keus. Wij kunnen u altijd helpen of begeleiden met de bouw en de afwerking.

Wij adviseren u een duidelijk bestemming te kiezen voor uw zolderetage, vervolgens kunt u een moodbord maken met uw ideeën, eventueel schetsen maken. Dan is het van belang het budget te bepalen en een globale planning te maken.

Op deze manier wordt het overzichtelijk en houdt u alles overzichtelijk en in de hand. Surft u voor meer ideeën of een gratis offerte, dan wel inspiratie over onze website.

Wellicht snel tot ziens als nieuwe klant bij de Timmer-Concurrent, waar ook u op de juiste plek bent.

 

Onze erkenning bij Bouwplaza: